Materialer til din Bullet Journal

Noter fra kurset inden for Bullet Journal metoden på Facebook, 25. august – 7. september 2019. Du kan læse om kurset her.

OBS: Enkelte links er markeret som reklamelinks.

Følgende noter skal ses som supplement til videoen i Facebook-gruppen.

Generelt set er der ikke behov for andet, end den notesbog du lige har liggende, og så noget at skrive med.

Når det så er sagt, så kan det være at du hurtigt bliver så glad for metoden, at du gerne vil have noget der passer til dine behov. Du kan overveje følgende, når du samler redskaber til din bullet journal.

Materialer

Vigtigst:

 • En notesbog
 • Et skriveredskab: en kuglepen, en fyldepen, en fineliner, en tusch eller hvad som helst andet, som kan skrive.

Eventuelt:

 • En blyant til at skitsere streger inden du tegner over med kuglepen
 • En lineal, hvis du forventer at tegne kalendere og tabeller, og godt kan lide at dine streger er lige

Slet ikke nødvendigt, men fint hvis du elsker at være kreativ:

 • tuscher, til at fremhæve overskrifter og lignende, eller blot til at tegne og dekorere med. De pensel-agtige Tom-bow brush pens (reklamelink, Arnold Busck) er ret populære, da de både kan bruges som highlightertuscher, men også til at skrive kalligrafi med. Og så kan farverne blendes sammen, for at skabe en lækker gradueret effekt.
 • washitape (igen til at fremhæve, dekorere, klistre ting i, eller til brug i stedet for at skulle tegne streger op)
 • maling, vandfarver, klistermærker og alt det andet, din fantasi byder på

Valg af notesbog

Funktioner, du bliver glad for:

 • En elastik, der holder bogen sammen – og som du kan hægte en kuglepen fast i
 • Dot-grid eller prikgitter
 • Fornummererede sider
 • Indholdsfortegnelse
 • Lomme i bagsiden til opbevaring af lille lineal, lille blok Post-Its og andre papirlapper og regninger.

Størrelse

Langt de fleste Bullet Journals man ser folk bruge, er i størrelse A5. Det er praktisk, da den er lille nok til at være i håndtasker, men stor nok til at man komfortabelt kan skrive i den.

Overvej en større notesbog, hvis:

 • Den alligevel skal blive hjemme
 • Du altid skal have den med dig, men du bærer den rundt i en rygsæk
 • Du bruger den til visuel brainstorm, fx mind maps og skitser
 • Du skriver mange, lange lister og tegner store tabeller – fx hvis du som skolelærer skal have overblik over alle dine elever
 • Du er meget kreativ, og elsker at have plads til at udfolde dig

Hvis du skal have en stor notesbog med dig, så overvej en af de mere ‘slim’ versioner (Leuchtturm og Moleskine har dem) – her er coveret blødt og tyndt, men til gengæld er den ikke så tung at bære på.

Omslag

Vælg det hårde cover, hvis din notesbog skal holde til en del og du gerne vil sikre dig at papiret ikke bliver krøllet. Det hårde cover er også praktisk, hvis du ligesom mig ofte skriver imens du sidder i bussen og i øvrigt er på farten.

Vælg det bløde cover, hvis du gerne vil spare lidt, hvis din notesbog skal fylde mindre, eller bare være mindre tung når du vælger en større størrelse.

Papir

Antal sider

Forventer du at bruge din notesbog i lang tid, og at bruge flere sider dagligt, så er det værd at se efter en med mange sider i. Jeg bruger nok 3 sider om dagen i gennemsnit, når jeg tæller daglig logning og de løse Collections og oversigter, der dukker op ind imellem.

Papirets tykkelse

Ved du fra start, at du skal være kreativ i din Bullet Journal, så vælg en notesbog med tykkere sider – gerne 125 g. Jeg elsker min Leuchtturm, men papiret er kun 70 gr, og selv om jeg synes det er fint, så er der mange BuJournalister, der er kede af at det er så tyndt, fordi man kommer til at kunne fornemme skriften på papirets bagside – det, der populært kaldes ghosting.

De smukke Archer and Olive notesbøger har tykke sider, som gør det muligt at tegne og male uden at det på nogen måde ghoster.

Papirstype

Bullet Journals er nærmest blevet synonyme med notesbøger med prik-gitter, men det behøver det ikke at være. Du kan sagtens bruge en notesbog med linieret, ternet eller blankt papir. Jeg har mødt flere dot-grid rebeller, der godt kan lide at linierne er tydeligere, da de så kan skrive pænere og mere lige.

Mange kan dog godt lidt prik-gitteret, fordi det kan vejlede dig når du fx. skal tegne kalenderoversigter, men det er samtidig så diskret at man kan tegne og skrive uden at forstyrre.

Opsummering

Brug det, du har i forvejen. Især, mens du finder ud af, om det er noget for dig. Du kan altid skifte eller opgradere, når du er klar på dine behov.

Links:

Medlemmer i Facebook gruppen er også glade for: