En pæn og funktionel vægkalender

Jeg har designet min helt egen kalender. Og dermed ville jeg mene, at jeg nu fuldt lever op til bloggens navn, som Pigen, der designede sin tid.

Jeg praktiserer stadig, at bruge min bullet journal til at skabe overblik over min tid og opgaver, men der er brug for noget, som også min mand og mine børn kan se på, når de fx skal tælle ned til den næste ferie. Så en vægkalender, placeret et centralt sted i huset, af en slags.

Det er ikke, fordi udvalget af kalendere mangler derude – tværtimod, det er helt vildt, så mange der er! Men af en eller anden grund har jeg haft virkelig svært ved at finde dén kalender, som passer præcist til mine behov og ønsker:

  • Med muligheden for at se flere måneder ad gangen for det bedste overblik.
  • Rigelig plads til at skrive på
  • Med ugenumre (hvilket desværre stort set mangler på *alle* de kalendere som bliver lavet i udlandet)
  • Helst minimalistisk i designet, så det ikke bidrager med ekstra, visuelt rod i vores køkken

Så jeg hev tegneprogrammerne frem, og tegnede lige den kalender, som jeg manglede og fik den trykt for 170kr.

Så den hænger så fint på væggen i køkkenet lige nu, stadig næsten blank og kun med dejlige ting, som vi glæder os til. Fødselsdage og ferier. Den er i plakatformat, så der er rigeligt med plads at skrive på. Jeg har brugt mine alleryndligsskrifttyper, og tilføjet en kolonne på langs af datoerne, sådan at man kan skrive noget på tværs af dagene, uden at det behøver gå ud over de daglige noter.

Jeg har samlet på små citater om tid, og dette af Gloria Steinem pynter lige i bunden:

At drømme er også en form for planlægning

Der er ting, jeg vil gøre anderledes næste gang. Jeg printede på plakatpapir denne gang, men vil måske prøve at finde noget mere mat papir næste gang. Årstallet i lys grå i toppen så fint ud på filen, men på tryk er den næsten usynlig.

Jeg vil også rigtig gerne eksperimentere med en anden baggrundsfarve. Kalenderen ser fin ud på en mørk baggrund som her, men på en hvid væg bliver den meget udvisket. Og så er det måske smartere med et format i højkant – så kan den i teorien også hænge bag døren, lige nu er den for bred.

Heldigvis er der kun 5½ måned indtil, at vi skal bruge en ny kalender, og der vil den måske se helt anderledes ud 🙂

Hvad er en praktisk vægkalender for dig?

Hvad fungerer bedst for dig? Er du mere til kun at se en enkel måned ad gangen? Har I en kolonne for hvert familiemedlem? Eller er kalendere mere noget dekorativt med familiebilleder og kunst – og så foretrækker I den digitale variant til at notere aftaler i?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.