At give tid i gave

I december gav jeg en lidt anderledes ønskeseddel til min svigerinde, der efterspurgte gaveønsker. Jeg var forinden begyndt at interessere mig for minimalisme, for både mig og børnene, og jeg ønskede mig derfor ikke rigtigt andet end ting, som jeg virkelig vidste at jeg manglede. En ny stegepande, for eksempel. Ting, som man jo lige så godt kunne købe selv under januarudsalget til nedsat pris – og så var det jo fjollet at nogen skulle betale fuld pris for selvsamme ting.

Jeg var ret begejstret over min anden svigerindes ide om at trække lod, om hvem af de voksne man skulle give julegave til. Så skulle man kun give én gave hver, som man så til gengæld kunne gøre sig rigtig meget umage med.

Samtidig begyndte det at ærge mig, at magien ved at give gaver var væk. Jeg ved, at man altid kan ønske sig gavekort til oplevelser, og det havde jeg også gjort de sidste, mange år. Så vi havde efterhånden fået hobet en god stak biograf- og spiseoplevelset, som vi dog ikke kunne komme til bunds i. De lå bare ubrugte hen i en stak, fordi det, at bryde rutinerne, prioritere tid for os selv og ikke mindst planlægge babysitning virkede som en uoverskuelig opgave (sad, but true).

Så i stedet ønskede jeg mig mere af det, der for mig er det mest dyrebare: tid. Og da det jo er en noget abstrakt gave at give, fandt jeg på ideer til, hvordan sådan en gave kunne udformes.

Her var mine forslag:

 • Gavekort til børnepasning
  Altså, hvor gavegiveren selv arrangerer tid og sted samt eventuel afhentning og aflevering – måske oven i købet med billetter til en oplevelse
 • En stor bunke færdigretter
  En fryseskuffe fyldt med kager og hjemmelavede simreretter med økologiske råvarer, som bare er klar til at blive taget op, når tiden er allermest knap.
 • En forårsrengøring
  Hvor gavegiveren stiller op med en gulvspand, moppe, og miljøvenlige produkter, og lover at hjælpe med en grundig rengøring i hjemmet; eventuel med en lækker playliste klar og en hjemmebagt småkage til kaffepausen
 • En grundig rengøring af bilen
  Hvor de værste kanter bliver gjort ordentlig rent, alle krummer bliver fjernet fra folderne og hvor rengøringen måske afsluttes med at stoppe handskerummet fyldt med yndlingsslikket.
 • Hjælp til indretning af børneværelse
  Hjælp til at indkøbe og bære tunge møbler, male børneværelse (hvilket er noget af en udfordring når der er børn omkring…), ophængning af hylder og andre, handy ting.
 • Hjælp til havearbejde. Det kunne fx være et klippekort til græsslåning, eller tilbudet til at bruge en dag hvor man hjalp med at få styr på haveskuret, luget i planter og skåret træer ned, fjernet skvalderkål, klargjort havemøblerne. Gaven kunne kombineres med en medbragt småkage og kaffe eller øl til pausen, en god playliste til havearbejdet og måske en lille blomst man kunne plante, når nu man var i gang.

Hvad jeg fik?

En børne- og huspasning samt en stor æske chokolade. Min svigerinde gjorde det nemt – hun foreslog 2 datoer i kunne vælge imellem, og stillede sig til rådighed for planlægning af en lækker aften. Vi endte med en aften på Höst og filmen Wonder inde i Dagmar – det var lige en gave efter mit hjerte <3

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.